A nők 4 arca - miért vagyunk mi nők ciklikusak, és hogyan mutatkozik ez meg?

A nők 4 arca - miért vagyunk mi nők ciklikusak, és hogyan mutatkozik ez meg?

Tudtad, hogy minden menstruációs ciklus négy fázisra osztható? Hasonlóan ahhoz, ahogy a természetben is négy évszak van jelen, a menstruációs ciklust is fel lehet osztani tavaszra, nyárra, őszre és télre.

Ezek az egyes fázisok nemcsak a testben zajló fizikai folyamatokra vannak hatással, hanem arra is, hogyan érezzük magunkat, hogyan él meg az ember bizonyos dolgokat 🥰😭, tehát az érzelmi állapotunk is. Mivel a "ciklus" szóból származik, ez azt jelenti, hogy mi nők is ciklikusak vagyunk, nem vagyunk mindig ugyanolyanok, ezért az egyes fázisokban különbözően reagálunk a helyzetekre.

 

Miért érdemes figyelni a menstruációs ciklusunkra?

Az egyik nagyon felszabadító érzés, amikor rájövünk, hogy a hangulatunk összefügg a menstruációs ciklusunk aktuális fázisával. Egyszerűen mondva, rájövünk, hogy teljesen normális, ha szomorúnak vagy sírósnak érezzük magunkat a menstruáció előtt, mivel ezeket az érzéseket a legtöbben átéljük.

Természetesen más tényezők is befolyásolják a hormonális egyensúlyunkat, mint például az étrend, alvás, pihenés, mozgás és stressz. Azonban a menstruációs ciklus fázisai gyakran a legkevésbé említett befolyásoló tényezők, és azok megértése sok választ hozhat számunkra. Testünk kommunikál velünk, tanuljuk meg meghallani őt. 😊

 

1. Az Ovuláció előtti fázis – Tavasz

Ez a fázis néhány nappal a menstruáció befejezése után következik be, és néha preovulációs fázisként is említik. Az ovulációig tart. A fázis elején a hormonszintek alacsonyak, de fokozatosan emelkedni kezdenek.

Ahogyan tavasszal a természetben minden kivirágzik és életre kel, úgy mi is ebben az időszakban érezzük magunkat a leginkább energiadúsnak, felszabadultnak, magabiztosnak, társaságkedvelőnek, mintha az egész világ csak a miénk lenne 💃. Ez az a ciklusfázis, amely ideális új projektekhez, fizikai állóképességhez, új dolgok tanulásához. Ebben a fázisban játékosak és kacérok vagyunk 💄. A sportolás könnyedén megy, kevesebb alvásra van szükségünk, mert több energiánk van. A fogyás is sokkal könnyebben megy.

 

2. Ovulációs fázis – Nyár

Elle commence quelques jours avant l'ovulation et se poursuit quelques jours après celle-ci. Au cours de cette phase, l'ovulation se produit dans le corps, lorsque le corps est le plus fertile - l'ovule est libéré du follicule, ce qui déclenche l'hormone lutéinisante.

Hogyan érezzük magunkat ekkor? A szeretkezési vágy a csúcspontján van, vonzóbbnak érezzük magunkat - az aktus intenzívebb élménnyel jár, és a mély szeretet érzése jellemzi ❤️. Ebben a fázisban nagyobb képességgel gondoskodunk és támogatjuk családunkat, barátainkat és környezetünket. Figyelmesebbek, áldozatkészek vagyunk, sugárzik belőlünk a szeretet, gyengédség és nőiesség - mivel felkészülünk az anyaság lehetőségére, ha a petesejt megtermékenyülne. Ebben a szakaszban könnyedén kezelünk több tevékenységet is egyszerre 💪.

 

3. Menstruáció előtti fázis – Ősz

Ez az időszak az, amikor a PMS (Premenstruális szindróma) tetőzik. De ne aggódjatok, itt van a Vellena. 😊 A menstruáció előtti időszak az ovulációs fázis befejezése után kezdődik, és általában a menstruáció megkezdéséig tart - általában kb. 7 nappal a menstruáció előtt.

Ebben a szakaszban sokkal irritáltabbak, hátfájosabbak vagyunk, alhasi fájdalmaink lehetnek, feszültség és a vízvisszatartás is lehetséges, édességre vágyunk, és hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. Ebben a fázisban a fogyás a legnehezebb. Szomorúak, sírásra hajlamosak, depressziósak vagyunk és hangulatingadozásaink lehetnek 😣😢.

Az energiaszintünk csökken, és ez így van rendben - nem nyújthatunk mindig 100%-os teljesítményt. Ebben a fázisban inkább visszavonulót kellene fújnunk – mert ha a petesejt megtermékenyült volna, ez egy új élet kezdetét jelentené a testünkben. Tehát a kreativitás, kritikus gondolkodás és az inspirációk megragadása kap teret – ideje ilyenkor kevesebbet adni és többet gondoskodni magunkról, időt szánni a belsőnk felfedezésére.

4. Menstruációs fázis – Tél

Ez az időszak a vérzés első napjával kezdődik 🩸 - a méhnyálkahártya egy része kilökődik a méhből. A hormonszintek nagyon alacsonyak.

Képzeljük el ezt az időszakot úgy, mint a tél időszakát - már négy évszakot váltottunk, és most eljött a tél, amikor lecsendesülünk, hagyjuk, hogy a testünk megpihenjen a meleg kandalló mellett, a takaró alatt. Ez az időszak lehetőséget ad nekünk arra, hogy egyensúlyt találjunk🧘‍♀ a belső intuíció és a külső intellektus kifejezése között, helyet ad a regenerációnak és az önmegfigyelésnek. Szükségünk van arra, hogy lelassítsunk, elengedjük mindazt, ami már nem működik, és üdvözöljük az újat, fiatalabbat, energikusat. Egy ciklus véget ért, és új kezdet következik 😊.

Mi, a Vellena csapatában, meg vagyunk győződve arról, hogy a belső egyensúly az alapja minden testi harmóniának. Amikor elfogadjuk menstruációs ciklusunkat, mint a nőiességünk természetes részét, sokkal jobban fogjuk magunkat érezni, nőiesebbek leszünk, vonzóbbak és magabiztosabbak. Jobban fogjuk érteni testünket, és képesek leszünk értelmezni azokat a jeleket, amiket küld nekünk. Kívánjuk, hogy örömmel várd a menstruációs időszakot, és ne legyen számodra minden hónapban visszatérő rémálom. ❤️

Vissza a blogba