Összetétel

Összetétel és hogyan működik ez az egész?

Mindennapos stressz, helytelen életmód és a környezetből bevitt méreganyagok hatással lehetnek a hormonális egyensúly megzavarásában. Ez fizikai és érzelmi tünetek formájában jelentkezhet, például PMS-ben, a menstruációs ciklus ingadozásaiban, fájdalmas vagy hiányzó menstruációban, valamint a problémás menopauzában.

A tudomány bizonyította, hogy a mikrotápanyagok pótlása a szervezetben segíthet enyhíteni a hormonális egyensúlytalanság gyakori tüneteit. Ezért hoztuk létre a Vellena-t. Azokat a tápanyagokat tartalmazza, amelyekre szükséged van a hormonok egészséges működéséhez, egy kényelmes napi adagban.

Magnézium

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amely gyakran hiányzik olyan nők szervezetéből, akik hormonális egyensúlyhiányban, PMS-ben vagy menstruációs problémákkal szenvednek. Egy amerikai tanulmány szerint, ahol két hónapig adták ezt az ásványi anyagot olyan nőknek, akik hasonló tünetekkel küzdöttek, a magnézium valóban hatékony kezelést jelentett az érzelmi ingadozások, szomorúság és ingerlékenység tüneteinek enyhítésére, valamint a fájdalom és görcsök csökkentésére. A nőket két csoportra osztották a klinikai tanulmány során, az egyik csoportnak magnéziumot adtak, a másiknak pedig placebót. A tanulmány végeztével jelentős különbségeket tapasztaltak a csoportok között, különösen a fájdalomcsillapítás és a negatív érzelmek csökkentése terén. Hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez, és segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget.

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amely pszichikai és fizikai jólétet biztosít, és ezáltal könnyebben megy az élet.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Visszérgyulladás, Fájdalmas menstruáció, Stressz és kimerültség, Hozzájárul az általános jó közérzethez

B6-vitamin

A B6-vitamin támogatja a magnézium hatásait - nem véletlen, hogy együtt szokták szedni a stressz, ingerlékenység, idegesség, szorongás jeleinek csökkentése érdekében, valamint az izomgörcsök enyhítése céljából. Emellett, hogy hat a szervezeted általános egészségügyi problémáira, mint például az anyagcsere és az idegrendszer normális működése, a nagy előnye az, hogy képes sok hormonális
egyensúlyhiány tünetét egyszerre enyhíteni. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához, ami enyhíti a hormonális pattanásokat, hangulatváltozásokat, szorongást és ingerlékenységet, valamint a rendszertelen menstruációt.
Emellett hozzájárul a vörösvérsejtek normális képződéséhez. A B6-vitamin harcol a fáradtság ellen, és mivel részt vesz az energiatermelés normál működésében is, segít csökkenteni a puffadást.

Valóban ennyi mindent győz egyszerre - talán, mint mindegyikünk nap mint nap 😊.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Hormonális akné, Hangulatváltozások, Szomorúság és depresszió, Szabálytalan menstruáció, Puffadás.

Kalcium

A kalcium szükséges a csontok és fogak normális állapotának fenntartásához. Hozzájárul a normális véralvadáshoz és az energiatermeléshez, csökkentve a puffadást. Egy 2014-es klinikai tanulmány szerint a kalciumnak hatása van a hangulatra is. A tanulmányban 66 olyan nő vett részt, akik PMS tünetekkel küzdöttek. Két csoportra osztották őket – az egyik csoport több hónapon keresztül 500 mg kalciumot kapott, míg a másik placebo-t. A tanulmány végeztével jelentős különbségeket tapasztaltak mindkét csoport között, kifejezetten a szorongás, depresszió, érzelmi változások és vízvisszatartás területén.

Ez azt jelenti, hogy a kalcium befolyásolhatja a fogyást? Ez bizonyára nem lenne rossz.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Puffadás, Hangulatjavítás, és elengedhetetlen az egészséges csontok szempontjából.

C-vitamin

A C-vitamin az a kevés vitaminok egyike, amit a test nem képes önállóan előállítani - tehát csak egy lehetőséged van: be kell vezetned az étrendedbe. Ez a vitamin igazi szuperhős a vitaminok között, nézzük csak, mit is tud pontosan. Hozzájárul a normális kollagénképződéshez a fogíny, a bőr, a fogak, a csontok és az ereink normális működése érdekében. Segít a normális idegrendszer működésében és a mentális
egészség fenntartásában - segít megszelídíteni a hangulatváltozásokat.
Fokozza a vas felszívódását (amit értékelni fogsz, ha vérszegénységben
szenvedsz és fáradtnak érzed magad), támogatja az immunrendszert (valóban a legfontosabb vitamin a számukra), és hozzájárul a normális energiatermeléshez - tehát nincs több puffadás.

A C-vitamin csökkenti a fáradtságot, biztosítja a szükséges energiát, és erősíti az immunrendszert.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Puffadás, Fáradtság és kimerültség, Stressz és ingerlékenység, Támogatja az egészséges bőrt és az immunrendszer normális működését.

B-KOMPLEX: Tiamin, Niacin, Riboflavin, Pantoténsav, Biotin, Folsav, B12-vitamin (Kobalamin)

Ez a vízben oldódó vitaminok csoportja tartalmazza a tiamint (B1) és a riboflavint (B2), niacint (B3), pantoténsavat (B5), biotint (B7), folsavat (B9) és kobalamint (B12). A B-vitaminok különböző szerepet játszanak a szervezet működésében, de sok közülük, különösen a B9 és B12, kulcsszerepet játszanak az idegi átvivőanyagok termelésében, amelyek segítik a kognitív funkciókat. Emellett hatással vannak a fáradtság és kimerültség csökkentésére. Ez azt jelenti, hogy befolyásolják az állapotodat - kevesebb fáradtság és stressz, több mosolyt és több energiát jelent az életben 😊. Emellett szükségesek az energia előállításához és a vérképzéshez. Érdekes példa lehet a 2011-ben megjelent The American Journal of Clinical Nutrition című tanulmány, amelyben 3025 nő vett részt, és az adatokat 10 év alatt gyűjtötték össze. A tanulmány eredménye azt mutatta, hogy a tiamin és riboflavin magas bevitelével rendelkező nőknél szignifikánsan csökkent a PMS kockázata.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Fáradtság és kimerültség, Stressz és ingerlékenység, Támogatja az immunrendszer normális működését és a vérképzést.

D-vitamin

A D-vitamin, amit gyakran "napfény-vitaminként" emlegetnek, hasonlóan fontos a C-vitaminhoz az immunrendszer megfelelő működéséhez. Hozzájárul a kalcium és foszfor normális felszívódásához a szervezetben, valamint az izmok, csontok és fogak normális állapotának fenntartásához - ezáltal hatással lehet a görcsök és fájdalmak csökkentésére, legyen szó akár a menstruáció előtti időszakról, akár a menstruációról. Egy tanulmányban vizsgálták a D-vitamin kiegészítés hatását olyan nők esetében, akik szenvedtek fájdalmas menstruációtól és PMS szindrómától. A D-vitamin szupplementációja összefüggött a PMS néhány tünetének csökkenésével, mint például a hátfájás és könnyezési hajlam, valamint a menstruációs fájdalom enyhítésével. A tanulmány következtetése: A D-vitamin bevitel csökkentheti a PMS és a fájdalmas menstruáció tüneteinek előfordulását, és pozitív hatással lehet a PMS fizikai és pszichológiai tüneteire is egyaránt.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Fájdalmak és görcsök, Stressz és ingerlékenység, Támogatja az immunrendszer normális működését.

E-vitamin

Az E-vitamin erős antioxidáns, amely védi a sejteket az oxidatív stressztől (például a bőröregedéstől is). Ebben a tanulmányban vizsgálták a D-vitamin és az E-vitamin szedésének hatását olyan nők esetében, akik PMS tünetekkel küzdöttek. Ezek a nők panaszkodtak arra, hogy a hormonális egyensúlyhiány tünetei negatívan befolyásolják mindennapi munkájukat és magánéletüket, amitől egyáltalán nem lehetünk meglepve. A tanulmány során két hónapig részletesen rögzítették napi PMS tüneteiket. A tanulmány végén kellemes eredmények születtek - a tünetek többsége jelentősen csökkent. A tanulmány következtetése tehát az volt, hogy az E-vitamin hatékony és hozzáférhető kezelési lehetőséget jelent a hormonális egyensúlyhiány tüneteire.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: PMS tünetek, Védi a sejteket az oxidatív stressztől.

L-triptofán

Az L-triptofán egy esszenciális aminosav, amely a B3 és B6 vitamin segítségével részt vesz a melatonin és szerotonin hormonok szintézisében,
amelyek hozzájárulnak a jó hangulathoz, pozitív gondolkodáshoz és nyugodt alváshoz, valamint segítenek megbirkózni a stresszhelyzetekkel, ezáltal javítva az általános kondíciót és regenerációt. Mi úgy hívjuk, hogy a "vidám" aminosav, amely segít fenntartani a jó kedvet és a pihentető alvást. Amikor a testünk elegendő pihenést és alvást kap, sokkal nyugodtabb lesz a reakciója a napi stresszhelyzetekre 😊. Különösen kedveljük ezt a tanulmányt, mert azt állítja, hogy az L-triptofán szint emelése a testben nemcsak a hangulatváltozásokra, a depresszióra és a haragra, hanem a mértéktelen evésre is hatással van - amely egyébként a PMS egy tünete is lehet.

Nem szokott véletlenül a csokoládétartalékod csökkenni a menstruáció előtti héten? 😊

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Hangulatváltozások, Ingerlékenység, Harag, Túlevés.

Cink

Ha fogamzásgátlót szedsz, nagy valószínűséggel cinkhiányod lesz. Az orális fogamzásgátlók csökkentik a cink felszívódását, ami végül befolyásolhatja a pajzsmirigy működését - a cink szükséges a pajzsmirigy hormonjainak megfelelő átalakulásához.

A cink fő előnyei a testünk számára: antioxidáns funkció, gyulladáscsökkentő funkció és antidepresszáns funkció. Egy tanulmány szerint a cink nagyon fontos tényező, amely pozitívan befolyásolja a hormonális egyensúlyunk fizikai és pszichológiai tüneteit.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Menstruációs fájdalmak, Hormonális akné és arc szőrnövekedés, Szorongás és depresszió ellen, Szükséges a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.

Szelén

Ez a nyomelem segít a testnek optimális mennyiségű pajzsmirigyhormont termelni, amelyből néha nehéz lehet elegendő mennyiséget biztosítani csak az étrendből (kivéve, ha rengeteg paradiót eszel? 😁).

Az egyik fő előnye az, hogy képes aktiválni a C-vitamint, elengedhetetlen a pajzsmirigy hormonok metabolizmusához, antioxidánsként működik, és főleg támogatja az immunrendszert. Egy ilyen tanulmányban részt vevő nők PCOS (policisztás petefészek szindróma) diagnózissal éltek. A szelén szupplementációval javulást tapasztaltak ezekben a problémákban: depresszió, stresszkezelés, szorongás, továbbá fokozódott a test méregtelenítő képessége és antioxidáns kapacitása.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: Stressz és hangulatváltozások, Fáradtság és kimerültség, Támogatja az immunrendszer normális működését.

Maca

A perui maca a növényi adaptogének közé sorolható. Az adaptogének olyan növényi termékek, amelyek növelik a szervezet ellenálló képességét a stresszhelyzetekkel szemben. A maca főként a szexuális teljesítményre gyakorolt ​​serkentő hatásáról ismert - segít növelni a libidót, a hormonális egyensúlyt befolyásolva, ami segít a menstruációs ciklus szabályozásában, és pozitívan hat a testi vitalitásra és a jó közérzetre.

Gyakran használják meddőségi problémák, a problémás menopauza, a PMS és a menstruációs problémák esetén. Jelentős hatással van a hormonális egyensúlyra, segít a fáradtság és kimerültség kezelésében, mivel energiát és vitalitást ad a szervezetnek.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: PMS tünetek, Menstruációs problémák, Stressz és kimerültség, Problémás menopauza.

Vitex Agnus Castus

A barátcserje az a növény, amelyet mindig kéznél szeretnél tartani, ha bármilyen probléma merül fel a hormonális egyensúlyoddal. Segít kiegyensúlyozni a női hormonokat, enyhíti a problémás menstruációs, menopauza és PMS tüneteket, pozitív hatással van az
ovulációra és a terhességre
- magára a terhesség idejére is. Emellett segít a depresszió kezelésében, csökkenti a hangulatváltozásokat, szorongás és ingerlékenység érzéseit.

Egy 2017-es tanulmány szerint bebizonyosodott, hogy a Vitex agnus-castus hozzájárul a premenstruációs szindróma (PMS) kezeléséhez. Emellett a tanulmány eredményei azt is kimutatták, hogy ez a értékes növény segíthet enyhíteni a postmenstruációs szindróma okozta fájdalmat. Továbbá kimutatták, hogy a Vitex agnus-castus hasznos lehet a meddőség kezelésében.

Hagyományosan használják a következők enyhítésére: PMS tünetek, Menstruációs problémák, Hangulatváltozások és ingerlékenység, Problémás menopauza.